Hoppa till innehåll
Min Plats, PG.
Per-Gustafs Medborgarplats

Min plats #261

Per-Gustaf Veirulf har alltid Söder i sitt hjärta. Och hjärtat av Söder är Medborgarplatsen. Hit har han återkommit ofta, under tio år körde han taxi och hängde mycket utanför Scandic Malmen. En gång i tiden gick han i samma klass som Carola.
Berättat för: Maria Hagström Foto: Martina Holmberg

Jag är född på Söder och har bott på Söder – här har jag mina rötter. Trots att jag är söderkis är jag djurgårdare. Ändå, hur många gånger har jag inte varit på Gröne Jägaren! Men jag ser till att inte prata sport. Jag gick på Mariaskolan, i musikklass. Sen på Adolf Fredrik, i samma klass som Carola. Hon blev känd då och hennes pappa flashade med sin cabriolet när han hämtade henne. Jag har sjungit i kör, men livet har tagit sin tid, så det har inte blivit mycket över till musiken.

I tio år körde jag taxi och hängde utanför Scandic Malmen. Där fick man bra kunder. Jag har också kört lastbil och budbil. Det finns inte en gata i den här staden som jag inte har varit på. Men jag började dricka och tappade körkortet. Alkoholen fick jag problem med när en relation tog slut. Han var en kärlek som stod över allt annat. Men så sprack det och då sprack mitt liv också. För fyra år sedan fann jag kärleken i Filippinerna, jag bor egentligen där nu. Kärleken kan få dig vart den vill! Jag kom tillbaka för två år sedan för att förnya passet och få ett nytt bankkort.

En gång blev jag rånad i Filippinerna, de tog telefon och rubbet, allt utom passet. Jag hade inga pengar och kunde inte kontakta min kärlek som bodde långt därifrån. Jag sov i en park. Folk reagerade på att det låg en vit kille där. De kom med mat och en kille tog med mig hem. Det var bussar hit och bussar dit och när vi kom fram hade hans mamma gjort en stor gryta med spagetti och köttfärssås. Det var ju dyrt, men hon tänkte att det var det jag gillade. Folk är så fruktansvärt snälla i Filippinerna. Jag har en del av ett arv kvar och när jag får det sticker jag. Jag har inte träffat min kärlek på länge, det är tur att det finns internet. Han väntar och väntar och undrar när jag kommer.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.