Hoppa till innehåll
Med egna ord

Meningen med livet

Per R. 384

Meningen med livet, ja det är vi nog många som har funderingar om. Är det kanske 42, ja ni som läst boken ”Liftarens guide till galaxen” vet vad jag menar. Själv tycker jag det är ett bekvämt svar på frågan, men det är klart, det är inte vad jag tror. Jag tror på fakta och vetenskap.

Det mest logiska är nog meningen med livet, ja det är helt enkelt att föra våra gener vidare och med evolutionens hjälp utvecklas. Jag måste erkänna att det känns tråkigt att tycka och tro som jag. Därför hoppas jag att jag har fel. Tänk om det i stället är att, som de säger i de flesta religioner, att den tid vi lever här på jorden är en liten del av våra liv. Exempelvis om jag är en god människa i detta liv, så väntar himmelriket eller ett lyckligare liv när jag föds åter.

Tänk om vi vetenskapligt kunde visa att så här är fallet, det vore ju perfekt, för vem skulle då vara ond? Tänk en värld där alla är goda, inga krig eller andra hemskheter skulle förekomma. För det är ju faktiskt bevisat att alla vill ha det bättre. Låt oss hoppas att det jag tror är fel.

Under vinjetten Med egna ord skriver våra försäljare själva i tidningen. Denna text är hämtad från Situation Sthm #222. 

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.