Hoppa till innehåll
Bokrecension

Livet för prekariatet

"Leva Life" är Ellen Ekmans tredje Lilla Berlin-bok. Serien, som utspelar sig i en namnlös svensk storstad, har piggat upp tunnelbanefärderna för morgontrötta sedan den började gå i Metro 2013. "Leva Life" är, liksom sina två föregångare, doppad i pastelliga färger och populärkulturella referenser från 2010-talet.
Alexandra Sundqvist

Här får vi möta ett gäng på 20-någonting som försöker navigera mellan tillfälliga, bland obetalda, jobb och storstadens bostadsbrist. Samt hantera de facto att, trots att man är och försöker vara vuxen, så ger inte samhället så mycket tillbaka. Och när man måste fortsätta dela säng med sitt fling – och sin inneboende – då kan man väl lika gärna försöka ha kul och gå på asdyr, krånglig yoga under tiden?

Leva Life
beskriver livet för prekariatet, den nya samhällsklassen, med stilsäkerhet och skärpa – och humor. Det är pastellfärgad politik i sin mest avväpnande form.

Ellen Ekman
Lilla Berlin 3 – Leva Life
Betyg: 4 (av 5)

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.