Hoppa till innehåll
Skivrecension

Spelar i en egen liga

David Bogerius

ISE:s frontare Nicke Andersson tycks ha fått en nytändning. Det syntes redan för ett år sedan på Debaser Hornstull under en fullständigt briljant version av David Bowie’s ”Suffragette City” tillsammans med Spiders Ann-Sofie Hoyles. Första singelsläppet från Honk Machine, somriga ”All Over My Head”, hade lätt platsat på en Greatest Hits med danska 70-talsgiganterna Gasoline, men annars är det som roligast i stökigare spår som ”Let Me Throw My Life Away” och ”It Ain’t What You Think”. Samtidigt hör sorgsamma ”Colder Down Here” och ”Just Let Me Know” till det bästa den här högst kompetenta kvartetten har släppt ifrån sig.

Soulen och 60-talspopen tillåts ta lite större plats än tidigare, Nicke Andersson ger sig till och med på en soulballad i ”Walk on by” med hedern i behåll, men den stora kärleken till 1970-talets Kiss tycks alltid närvara på något sätt, inte minst i gitarrspelet och körerna. Och man kan bläddra i vinylbackarna efter inspirationskällorna i oändlighet men faktum är att ISE spelar i en egen liga. ”Genuint” är ett ord som inte ska missbrukas men det är svårt att inte använda något annat för Nicke Andersson och Imperial State Electric.

Imperial State Electric
Honk Machine
Betyg: 4

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.