Hoppa till innehåll
Med egna ord

Hon skänkte mig glädjen

Hon skänkte mig glädjen fast jag kom inte ihåg henne. Jag började tänka på den här kvinnan först när jag hade fått ett mejl via redaktionen.
Mikael S

Det var min andra dag på ett drog- och alkoholfritt boende, efter att jag hade bott tre månader på ett tröskelboende. Min hjärna var fortfarande trött efter lång tids supande på kvällarna fast jag alltid hade försökt sälja tidningarna nykter, men blåsa noll betyder inte att man är pigg .

Min andra dag på det nya boendet utan att jag hade druckit kvällen innan försökte jag återhämta mig och leva nykter. Det var inte lätt, eftersom jag hade ekonomisk kris. dessutom lite orolig, förtvivlad, ledsen och tveksam till allt. Då tog en av våra kollegor på kontoret fram ett mejl:

Hej!

Jag måste tacka er för eran intressanta tidning . Jag vill bara tacka Mikael S för den fina artikeln. Det var roligt att träffa en sådan fin människa som honom. Han hade en sådan utstrålning och glädje i ögonen när jag köpte en tidning av honom. Jag önskar Mikael all lycka och om du inte har lyckats få ett arbete innan juli i år så kommer vi att köpa tidningen i juli uppe i Sthlm.
Kerstin (jag hoppas ni visar detta för Mikael S)

Jag blev så rörd att jag inte visste vad jag skulle säga. Jag blev så glad att jag såg allt vackert omkring mig. Jag ville krama alla och säga att jag älskade dem . Jag ville visa meddelandet för alla och säga ”Titta vad jag har fått”. Alla bekymmer och oro försvann .

Det enda jag kunde säga till mina kollegor var att tacka henne från mig och Situation Stockholm, men jag ville säga mer och för att inte säga mer än nödvändigt skulle jag sagt åtminstone att vi skulle skicka till henne tidningen om hon skulle ändra sig och inte skulle komma till Stockholm, men jag kunde inte säga mer än tack, för att jag blev så känslig och det hade jag varit hela dagen när jag tänkte på hennes mejl . Det är inte ofta man får sådana fina komplimanger från en främmande människa eller en kund.

Hon skänkte till mig glädjen när jag verkligen behövde det som mest . Den glädjen gav mig styrkan och suddade bort förtvivlan så att jag började sälja som jag gjorde en gång i tiden vilket resulterade att jag sålde bättre än på länge.

Ursäkta Kerstin att jag inte kommer ihåg dig , men stort tack för den glädjen du skänkte till mig . Ditt mejl kommer jag alltid ihåg så länge jag lever.

Kram!

 

Under vinjetten ”Med egna ord” skriver Situation Sthlm:s försäljare själva i tidningen. Texten ovan är hämtad från Situation Sthlm #215.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.