Hoppa till innehåll
Galopp

Fullblod och shejker på Gärdet

Nationaldagsgalopp på Gärdet 6 juni. Åtta lopp, fyra med engelska fullblodshästar, två med arabiska fullblodshästar och två med ponnyer där jockeysarna får vara max tolv år.
Text: Gerd Eriksson Foto: Roccam Shots

Utöver att TV4 sänder från evenemanget kommer loppen med de arabiska fullbloden också att direktsändas till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. De loppen ingår nämligen i en global arabhästfestival som är sponsrad av HH Sheik Mansour Bin Zayed Al Nahyan. Shejken själv kommer dock inte att vara på plats på Gärdet, däremot hans entourage. Och det är prispengar på flera hundra tusen i loppen, som shejken sponsrar.

– Ett av loppen är enbart för specialinbjudna kvinnliga jockeys från hela världen, annars är det svenska jockeys på hästryggarna, säger Linda Persson, projektledare.

Förutom loppen blir det bland annat ponnyridning och möjlighet att köra grävmaskin, chokladhjul och hattparad. Och på scenen underhåller Alcazar.

Vad är det som är så speciellt med att se galopp på Gärdet?

– Att du kommer så nära hästarna och banan att du kan känna farten.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.