Hoppa till innehåll
Gatuplanet

Framtid Stockholm ska ge unga stöd

Framtid Stockholm är en ny enhet i staden som ska kunna ge snabb hjälp till unga personer i behov av stöd.
Maria Hagström

Insatserna blir mer tillgängliga och effektivare när olika verksamheter samarbetar – därför är Framtid Stockholm en sammanslagning av olika enheter på Socialförvaltningen som vänder sig till unga personer. Där finns uppsökande arbete, ungdomstjänst, föräldrastöd, behandling vid missbruk, stöd till brottsutsatta, medling och närvaro vid polisförhör. I Framtid Stockholm ingår även ett akut- och stödboende på Södermalm: Giovannis.

– Det ska vara enkelt för de som behöver hjälp och stöd att komma i kontakt med stadens verksamheter så att insatser kan sättas in i ett tidigt skede, säger Ewa Larsson (MP), Socialborgarråd i Stockholms stad.

Framtid Stockholm ska jobba stadsövergripande och vara ett komplement till stadsdelarnas arbete. Verksamheterna som ligger under enheten är bland annat Maria Ungdomsenhet, Ungdomsjouren och Stödcentrum. Framtid Stockholms lokaler, som precis har invigds av socialborgarrådet, ligger på Rosenlundsgatan 44B på Södermalm.

Artikeln är publicerad i Situation Sthlm #218.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.