Hoppa till innehåll
Skivrecension

Mer Radio Stockholm än Mosebacke

David Bogerius

Även om Vreden och stormen består av nyskrivet material är det enligt CajsaStina Åkerström själv en musikalisk summering av de stilar och genrer hon rört sig mellan sedan debuten (med hitlåten ”Fråga stjärnorna”) för 20 år sedan. Det är en träffande beskrivning av ett innehåll där de mogna poplåtarna får mer utrymme än visorna. Det är mer Radio Stockholm än Mosebacke om man säger så, men så har väl CajsaStina Åkerström aldrig varit helt nöjd med vissångareepitetet. Hon sjunger svalt men uttrycksfullt och är, trots en hel del klyschor, så pass lyckad även som textförfattare att det kan handla om att lägga ut bilder på Instagram eller att bita i en päronsplit utan att det blir fånigt och tillgjort.

Den rutinerade Peter Kvint, som även skrivit mycket av musiken, har producerat utan några överraskningar och lyfter fram CajsaStinas röst med den äran. Jag undrar om den rösten inte skulle göra sig väldigt bra över några riktigt snyftande country-ballader. Bäst är det hur som helst i titelspåret och samtidsbetraktande ”När” men även ”Blå jul”, där Ulf Lundell-skapelserna ”Snart kommer änglarna att landa” och ”Jag saknar dej” möts på något sätt, gör ett tydligt avtryck.

CajsaStina Åkerström
Vreden och stormen
Betyg: 3,5 (av 5)

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.