Hoppa till innehåll
Skivrecension

Ett barn av Amerika

David Bogerius

Efter att ha fått delar av sitt låtmaterial lemlästat – Hej Orup – i TV4:s ”Så mycket bättre” är det nu upp till Love Antells egen förmåga. Dock ska inte producenten Pär Wikstens (Amanda Jensen, Dregen m.fl.)  roll förringas. Ett hyperaktuellt migrationstema går som en röd tråd genom poplåtar klädda i snygga P3-kostymer, lyckligtvis utan att Love Antells naiva charm förloras.

Likt en viss Hellström har Love Antell aldrig varit rätt för att sno friskt från såväl svenska som utländska artister. När en av de bättre låtarnas refräng går ”Kom folk, underhåll oss” är det hyfsat lätt att börja tänka på Nirvana. Även om hantverket är habilt och några av låtarna, inte minst ”En delad värld” och titelspåret, onekligen har potential är det ändå svårt att inte sakna nerven hos hans förra band Florence Valentin. Trots en påtaglig ojämnhet fanns där ett annat musikaliskt uttryck som kändes mer angeläget.

Love Antell
Barn av Amerika
Betyg: 3 (av 5)

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.