Hoppa till innehåll
En podcast från gatan

Situation Samtal

Möt några av Situation Sthlms säljare i den nya podcasten Situation Samtal. I halvtimmeslånga avsnitt berättar Jan, Ann, Kjell, Markku och Tommy om tillvaron på gatorna i Stockholm och om sina liv – hur det såg ut när de började sälja tidningen, hur livet var innan och hur de har det i dag. Finns där poddar finns.
Text: Ulf Stolt Foto: Bengan Widell

Podcasten Situation Samtals första säsong består av 6 avsnitt och släpps veckovis med premiär onsdagen 26/2. Syftet med podden är att få fler stockholmare att köpa tidningen, vilket är avgörande för de cirka 250 säljare som är beroende av sitt arbete.

– Det finns ingenting som berör som äkta livsöden berättade av äkta människor. Situation Sthlm har bidragit med dessa berättelser i tjugofem år nu och vi är övertygade om att podcast är rätt för att nå ut till fler, och framförallt – för att få fler att köpa den livsviktiga tidningen, kommenterar Perfect Days kreativa chef och grundare Amanda Schulman i ett pressmeddelande.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.