Hoppa till innehåll
Johan Löfgren

I Gatuplanet

Johan Löfgren har fått en rullator av en annan säljare, Mischa, vars mamma dog för en tid sedan och lämnade en rullator efter sig. Han har artros i höften och väntar på operation.
Text: Ulf Stolt Foto: Johan Olsson

Hur länge har du haft den?

– Den här har jag väl haft nåt halvår. Jag har svårt att stödja på benet. Det flyter på bättre med den här än att gå med krycka, men i trappor måste jag
ha krycka. Jag sitter på den och säljer tidningar.

Du har pimpat den lite.

– Skylten ”Kram och hej” är bara en rolig skylt jag hittade på trottoaren. Armbandet där på sidan hittade jag i mitt förråd, det har nog legat där i många år. Jag har mina grejer i ett förråd som min mamma betalar, när hon flyttade till Norrköping hyrde hon ett förråd så jag har mina grejer där. Jag håller på att tömma det nu.

Hänger väskan med reflexer alltid där på sidan?

– Det är olika. Reflexerna har jag hittat då och då, det ligger alltid nån på trottoaren. Fästet för kryckan, det är ett reflexband jag hittat som håller den på plats. Namnskylten gjorde att jag fick tillbaka den förra rullatorn en gång, nån ringde och frågade om jag saknade en rullator. Och det gjorde jag ju.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.