Hoppa till innehåll
Strike Force

I Gatuplanet

Micha Mändli spelar Strike Force på telefonen nästan varje dag. Tricket är att ha flera batterier och se till att ladda dem hela tiden. Även i undanskymda eluttag i tunnelbanan.
Text och foto: Ulf Stolt

Hur länge har du spelat?

– Det här spelet… inte så länge. Men jag gillar att spela spel, växte upp med det. ”Hockey-pong” – det där med två rattar och en grej som studsade. Sen kom Atari-spelen.

– Jag spelade både tv-spel och gick på arkader och spelade arkadspel. Jag har nytta av det i dag, har en grundförståelse för spelen, även om typ ”Super Mario” är väldigt olikt ”Call of Duty”.

Hur funkar det spelet du spelar nu?

– Man tar sig förbi olika levels, tjänar diamanter i bonus och sen kan man uppgradera och få sköldar och skydd och starkare vapen att skjuta med. Det gäller att inte förbruka sina olika superkrafter för snabbt.

Drar spelet mycket batteri?

– Ja, det gör ju det. Och mitt batteri är keff. Man måste ha flera batterier, se till ha dem laddade. Även i tunnelbanan – det finns vissa stationer man kan komma åt eluttag.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.