Hoppa till innehåll
Upptäck historien

Från Loffes grill till kapten Zoom

I appen ”Upptäck historien” får du veta mera om Loffes grill i Stuvsta där tunnbrödsrullen sägs vara uppfunnen, om fru Pallin som var en av Sveriges första kvinnliga stinsar, om Ivar-Lo Johanssons gård i Tungelsta och Kapten Zooms besök i Skogås. Det är kommunerna Huddinge, Haninge och Botkyrka som tillsammans med Stockholms länsmuseum står bakom appen.
Text: Gerd Eriksson bild: Kurt Johansson

Med den kan man göra kulturhistoriska vandringar och se hur livet växt fram runt olika pendeltågsstationer i Södertörn under 1900-talet. Vandringarna innehåller stopp med betydelsefulla platser som presenteras med en kortare text och bild. Och i slutet av varje vandring är det ett litet quiz.

– Vi vänder oss både till de som redan kan mycket om sin kommuns historia och till de som vill lära sig mer. Och vi kommer att lägga in fler intressant platser vartefter, säger Tove Sandahl Fransson, kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge.

Appen är gratis att ladda ned. I dagsläget finns det vandringar för Tullinge, Skogås, Handen, Stuvsta, Flemingsberg, Tumba, Huddinge, Fullersta och Trångsund

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.