Hoppa till innehåll
Sanitation worker in protective suit disinfecting partition shield in office. Office dustman cleaning office premises during pandemic.
Skydd

Brist på plexiglas i stan

De finns i affärer, på bussar, hotellreceptioner, mellan borden på restauranger och skrivborden på kontor. Plexiglasen som ska skydda oss från smitta.
Text: Gerd Eriksson Bild: ISTOCKPHOTO

Skivorna i plexiglas tillverkas i Europa och sågas, limmas, bockas och fräses sedan till rätt mått av olika plastfirmor i Stockholm. Nu när efterfrågan ökat och även vissa gränser är stängda är det svårare att få tag i vissa tjocklekar, speciellt de som är 1 till 5 mm. – Det är upp till tre veckors väntetid på dem just nu. Så har det aldrig varit förut, säger Marianne Bergendahl på Plastic Produkter i Bromma, som nyligen fick en beställning på skydd till chaufförerna på Delfinbussarna i Stockholm. Plexiglas är egentligen akrylplast och den går att återvända genom att mala ner den och sedan göra nya skivor.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.