Hoppa till innehåll
Say Lou Lou

”Vi minns våra drömmar starkt”

Det började 2012, när en vän la upp deras låt Maybe You på Soundcloud. Det fick genast snabbt gensavar. Sedan dess har Stockholmsduon Say Lou Lou släppt ett antal singlar och turnerat i Sverige och Europa. Men det är först nu 25 februari som systrarna Elektra och Miranda Kilbey släpper sitt debutalbum "Lucia Dreaming".
Maria Hagström

– Det är ett popalbum med inslag av mörk eterisk disco. Albumet är till stor del självbiografiskt, det berättar om allt som skett i våra liv och tankar fram tills idag och vi har inspirerats mycket av våra drömmar, favoritfilmer och böcker, och våra relationer.

Systrarna säger att varje låt på albumet är ett drömsegment om deras känsloliv, om att vara kvinna och vara ung i Stockholm och världen.

Vad berättar ni om att vara ung i Stockholm?

– Det kanske inte är något som är unikt med att vara ung i just Stockholm, men vi sjunger om tonårsvemodet av att vara ”fastfrusen” i en stad mitt i vintern när man drömmer om att vara på tusen andra ställen samtidigt, ångesten om framtiden för att man inte vet vad man ska göra med sitt liv men även om det romantiska med att inte veta vad framtiden har att erbjuda. Om att gå längs Skeppsbron mitt i natten och planera alla saker man ska göra när man blivit vuxen, men som man vet med största sannolikhet inte kommer hända.

Var betyder titeln Lucid Dreaming?

– Lucid Dreaming är ett koncept i vilket man är medveten om att man drömmer, man är vaken i sin egen dröm och kan styra den med sina tankar.

Drömmar har stor betydelse för er, varför?

– Sedan vi var små har vi drömt väldigt mycket, vi minns våra drömmar starkt och präglas ofta av dem i våra dagliga liv. Vi hade mycket mardrömmar som barn, och vår mamma brukade försöka hjälpa oss att bekämpa det onda i drömmarna genom att få oss att försöka vara vakna i våra drömmar och styra dem, lite new-ageigt kanske, men det fungerade faktiskt. Det är något häftigt med drömmar, det är som ett collage av en människas alla undermedvetna tankar, känslor och intryck.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.