Hoppa till innehåll
Situation Sthlm

Världens första kontantlösa gatutidning

Att människor inte alltid har kontanter på sig vet, om några, Situation Sthlm:s försäljare. För att motverka en missad affär för försäljarna och öka tillgängligheten tas nu ytterligare ett steg för att underlätta för läsarna: Swish. 
Redaktionen

Sedan 2007 har våra hemlösa försäljare kunnat erbjuda läsare att köpa tidningen via sms och sedan 2013 även med kort. Situation Sthlm blir nu den första gatutidningen i världen som erbjuder tidningsköpare kontantlösa alternativ i en tid då allt färre har kontanter.

– Försäljarna har under många år uppmärksammat oss på att allt fler köpare av tidningen saknar kontanter. Att nu erbjuda läsarna att kunna köpa tidningen med Swish är ännu ett steg för att göra det så enkelt som möjligt att köpa tidningen. Och framförallt ökar det möjligheten för våra försäljare att sälja tidningen. Sedan 2007 har man kunnat köpa tidningen via telefonen med sms, sedan 2013 med kort. Nu tar vi det ett steg vidare med Swish, säger Situation Sthlm:s vd Pia Stolt.

Att köpa Situation Sthlm med Swish kostar 50 kr, precis som när man köper den kontant och försäljarens förtjänst är densamma.

För mer information kontakta: 

Pia Stolt
VD Situation Sthlm
Tel: 070-994 37 83
pia@situationsthlm.se

 

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.