Hoppa till innehåll
Mitt jobb - skivhandlare

Sven Dolling

Sven Dolling använder sju-åtta olika kartongtyper när han skickar skivor ut i världen från butiken Andra Jazz. Priset på en del dyra skivor har dubblerats på några år.
Berättat för: Ulf Stolt Foto: Magnus Sandberg

– Jag säljer på Discogs och i butiken. Hälften av omsättningen är på nätet, hälften i butiken. Jag har öppet onsdag till fredag tre till sex, lördagar tolv till tre. På förmiddagarna packar jag skivor, ohyggliga mängder skivor. Jag har skickat arton tusen försändelser med posten sen jag köpte butiken 2018 och lagt upp 25 000 skivor på Discogs.

– Det som dikterar priset på en skiva är exklusiviteten och kvaliteten på skiva och konvolut, skicket. Den dyraste skiva jag sålt är Albert Aylers Something different, den gick för trettionio tusen kronor. Men de flesta skivor jag säljer kostar runt hundra till tvåhundra kronor. Jag har sålt kanske tio-tjugo olika skivor från tjugo tusen och upp.

– I början när jag la upp exklusiva skivor på Instagram blev folk som galna, det ringde och mailades, nu är jag mer försiktig med det, nu har jag mer koll på vad folk letar efter.

– Roligast är nästan att åka hem till människor och titta på skivsamlingar. Jag åker på allt, gillar att träffar alla möjliga människor. Jag har ett lager i Kärrtorp också med skivor, och jättemycket skivor hemma. Vet inte riktigt vad jag har i lagret, har bara öst in dem, men jag vet att det inte står några dyrgripar där

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.