Hoppa till innehåll
Festival

Snösätra blir en pop-up-kulturplats

Snösätra i Rågsved har länge varit en av landets största ytor för gatukonst. Årligen arrangeras streetart-festivalen Spring Beast där lokala och internationella graffiti-, mural- och gatukonstnärer fyller väggarna på det 3 000 kvm stora området – “Europas största lagliga graffitiutställning”.
Text: Maria Hagström Foto: Janne Riikonen

Nytt i år är att Stockholms Stad anordnar pop-up Kulturplats Snösätra, med kulturaktiviteter som guidade visningar, workshops, teaterföreställningar, utomhussnickeri, queerfestival och nationaldagsfirande.

– Genom medborgarförslag har vi äntligen fått med oss staden och politikerna att förstå värdet och potentialen som Snösätra besitter, så det är nu med festivalen och pop-up-kulturplatsen som vi får vind i seglet att utveckla en kulturplats med en otrolig potential för alla stockholmare, säger Mikael Rickman, projektledare för Spring Beast.

Festivalen blir större än någonsin, meddelar han.

– Vi har haft för avsikt att involvera så många lokala organisationer som möjligt, som till exempel Southside 19 Markets som under 28-29 maj kommer ha sin första marknad i Rågsveds centrum som de har döpt till Rågswag market.

 

Spring Beast pågår 26-29 maj och Kulturplats Snösätra fram till 6 juni.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.