Hoppa till innehåll
Hitta tystnaden i 19 parker

Rekreation

För fem år sedan lanserades Guide till tystnaden för första gången i Stockholms stad, med tips om elva naturområden. Nu, i Guide till tystnaden II, presenteras nya miljöer. Staden lyfter fram mindre parker och rekreationsytor som inte är så välkända. I en broschyr, webbsida och appen Naturkartan finns guide till 19 olika parker - bland annat Aluddsparken på Stora Essingen, Starrängen på Östermalm och Grönlandsparken i Kista.
Text: Maria Hagström Foto: Johan Pontén

– Vi vill visa på de möjligheter som finns för boende i Stockholm att nå en rofylld grön plats i sitt närområde. Nu har vi valt att lyfta fram mindre och inte så välkända platser som uppfyller kriterierna om god ljudmiljö, stillhet och gröna upplevelsevärden, säger Magnus Lindqvist, utredare på miljöförvaltningen.

Parkerna har valts ut efter en inventering av ljudnivån i mer än 1 100 parker. De har också ”rekreativa kvaliteter” och är spridda över Stockholm. Det är en del av stadens framtida mål att alla invånare ska ha max en kvarts promenad till en rofylld grön plats.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.