Hoppa till innehåll
Svepet

Nadya tungt elektronisk

Med bara en singel släppt har Nadya utsetts till ett av årets stora pophopp. Första singeln ”Refugee” i samarbete med producenten Duvchi är en tung elektronisk låt med hiphop-influenser, om migration och rasism.
Alexandra Sundqvist.

I april kommer singel nummer två, ”Superstars”. Parallellt jobbar hon på ett album.

– ”Superstars” börjar där ”Refugee” slutar. Känslan av alienation är den genomgående röda tråden. Låten är inspirerad av Googoosh, den persiska popdrottningen, tillika en av världens absolut största superstjärnor. Hennes musik har präglat mitt skapande sedan jag var liten, och hennes liv är en inspirerande historia om kamp, frihet och framgång. Jag är otroligt lycklig över att fått tillåtelse att sampla hennes kanske mest kända låt ”Kavir” i ”Superstars”.

Du startade ditt första punkband när du var 12 år. Samtidigt har du en väldigt tät ljudbild i dag. Har punken influerat ditt sound på något sätt

– Punken är, har alltid varit och kommer alltid vara kärnan i det jag gör. Punken var den första plats där jag kände mig välkommen och fick frihet att säga det jag ville, precis på det sätt som jag ville. Jag kunde varken sjunga eller spela ett instrument, det enda jag hade var en djup längtan efter att slå sönder något och ett behov att ”speak my mind”. Punkvärlden lärde mig att destruktion är första steget i att skapa någonting nytt. Det är därför mina låtar drar åt så många olika håll.

 

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.