Hoppa till innehåll
Bokrecension

Inde hos dubbelmördaren

David Bogerius

Jonas Inde gör ingen hemlighet av att han mår dåligt, stundtals riktigt dåligt. De återkommande besöken hos den livstidsdömde dubbelmördaren Rod Ferrell i Florida fungerar som en slags ventilerande terapi.

Jonas Inde och Rod Ferrell, vars dåd dokumenterats i bland annat spelfilmen ”Vampire Clan”, visar sig ha mycket gemensamt. Det tycks Jonas Inde ha anat redan från början och som författare är han fullkomligt hänsynslös mot sig själv. I bland verkar det som att han tappar fokus, som när han ägnar sig åt sin fixering vid den amerikanske tv-journalisten Megyn Kelly, men samtidigt förstärker det bilden av den förvirring och förtvivlan som råder, främst på grund av saknaden efter den tvåårige sonen.

I detta personliga kaos lyckas Jonas Inde skapa en stark litterär dokumentär, och någonstans skymtar kanske ett litet hopp trots allt.

Jonas Inde
Överlevare
(Lind & Co)
Betyg: 4 (av 5)

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.