Hoppa till innehåll
Kokboksrecension

En grön liten pärla

Alexandra Sundqvist

Sara Ask & Lisa Bjärbo
Mera vego – mat för hela familjen
Betyg: 4 (av 5)

Att laga grön mat är inte alltid så lätt, särskilt inte när man ska servera de minsta – matkonservatiserna, 2 till 5-åringar. Men det behöver inte heller vara så svårt. Den nya boken ”Mera Vego – Mat för hela familjen” av barndietisten Sara Ask och författaren/journalisten Lisa Bjärbo håller med sina enkla vardagsrecept vad den lovar. Här finns, som titeln antyder, grön mat för hela familjen. Och framför allt är det enkla recept som passar i vardagen. De flesta måltiderna tar mellan en kvart och en halvtimme att laga.
”Mera Vego” är en bok för de nyfikna som vill äta mer vegetariskt, eller för de som redan äter grönt men vill ha ny, näringsriktig inspiration. Den innehåller också mängder av tips för den som vill få barnen att våga nya smaker – bortom potatis, pasta och pannkaka.
Boken ska ha en eloge för att den varken är präktig eller en chimär, vilka många livsstilsorienterade böcker i matlagningsgenren kan vara. En grön liten pärla är vad den är.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.