Hoppa till innehåll
Omsorg

Convictus växlar upp sitt uppsökande

Fem dagar i veckan kommer Convictus uppsökande cykel rulla utmed tre rutter som vid olika dagar stannar till vid Rosenlundsparken, Mariamottagningen, Bysistorget, Tanto, vid Pelarbacken vid moskén och på Gullmarsplan. De är ute mellan 10.00-14.00
Text: Ulf Stolt Foto: Johan Olsson

– Vi har ju lärt oss att se var målgruppen finns. Vi kör fem dagar i veckan till och med augusti, sedan tre dagar i veckan i september. Så vi är ute från 6 april till sista september.

Peter Majlöv har en Robocopliknande 40-liters varmvattentank på ryggen. Bredvid honom portionerar Dino Haxhijaj pulverkaffe i muggar. På disken framför finns vitaminer, handsprit, kondomer, mackor i en låda bredvid, kaffe, saft och drickyoughurt. Och information om Convictus och annat de på plats kan hjälpa till med – låna telefon, få hjälp med bank-ID eller en mailadress.

– Meningen är inte att bara ge ut mat. Men när de fått nåt i sig kan vi börja samtala och länka dem till socialtjänsten eller våra gatujurister eller hälsocentret eller andra verksamheter. Vi kan följa med till socialtjänsten som stöd. Målet är att hjälpa utsatta människor med det de är i behov av, om de själva vill.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.