Hoppa till innehåll
Klädbyte

Bortbytt bland annat i Bromma

Lördagen den 18 april kommer det att finnas möjlighet att byta kläder på hundra olika platser i landet – varav fyra platser i Stockholm.
Gerd Eriksson. Foto: Ulrica Zwenger.

Fem inlämnade plagg ger lika många klädbiljetter att välja nya plagg för. Och det är vuxenkläder som gäller. Bäst brukar det gå att byta blusar, klänningar och tröjor.

– Det är väl för att de är lätta att prova, men även jeans går bra. Förra året bytte 32 500 plagg ägare, säger Jessica Andréason som är projektledare.

Initiativtagare är Naturskyddsföreningen, men det är föreningar, kompisgäng eller grannar som fixar lokaler, bord och galgar på de olika platserna.

Hittills har Haninge, Högdalen, Tyresö, Gröndal, Bromma och Saltsjöbaden och Gustavsberg anmält att det kommer att finnas klädbytarplatser där.

Varför arrangerar ni detta?

– För att vi vill sätta fokus på återvinnande. Det går åt 10 000 liter vatten för att tillverka ett par jeans och 4 000 liter för att göra en T-shirt.

 

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.