Hoppa till innehåll
En drös poeter

”Vi är jättetaggade”

Stockholmsbandet En drös poeter består av Vilma Colling, sång, Ulrika Bremberg, piano, Sammy Hsia, trummor och Olle Adell, bas. Men det beror lite på hur många som ryms på scenen. Nya singeln heter hur som helst ”Kräver aldrig något av Sthlm”.
David Bogerius

– Vi är jättetaggade. Det är en stockholmshyllning som är lite poppig och peppig och lite vårig kanske. Vi har nämnt många platser i Stockholm i många andra låtar men vi kände att det vara dags att skriva en hel låt till vår stad. Vi lyssnar mycket på olika svenska artister och blev inspirerande, säger Vilma Colling.

Det började ta fart i maj förra året när låten ”Andra Kvarter” la beslag på andraplatsen i P3:s Osignat, Sveriges radios program för oetablerade artister. Efter påskrivet skivbolagskontrakt och det nya singelsläppet väntar av en turné i huvudstaden. Spelningar är bokade, bland annat den 19 mars på Kafé String och den 28 mars på Rival. Och vill man boka bandet är det bara att höra av sig.

– Ja, absolut. Vi vill ha så många spelningar som möjligt. Vi brukar ta med oss några cellister också så vi kan vara allt mellan fyra och åtta pers på scenen. Det beror på hur många som får plats.

”Man kanske inte kan satsa på A i alla ämnen.”

Turnélivet funkar inte alltid jättebra ihop med läxor och prov. Medleåldern i bandet är 17 år och flera av medlemmarna går på gymnasiet på Södra Latin.

– Det kan bli lite stressigt ibland. Vissa dagar blir det ganska mycket men vi vill ju verkligen satsa på bandet så då tar man sig den tiden. Man kanske inte kan satsa på A i alla ämnen, men jag tycker helt klart att det är värt det. Det är roligare att vara ute och spela än att gå i skolan.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.