Hoppa till innehåll
Situationist

”Lena Andersson var oförställd”

Namn: Sofia Runarsdotter Gör: Frilansfotograf Har bland annat tagit bilderna på Lena Andersson i februarinumret (se ovan).
Redaktionen

– Jag kommer från Robertsfors i Västerbotten och har frilansat i Stockholm sedan jag examinerades från Nordens fotoskola, Biskops Arnö för sju år sedan. Jag fotar mest porträtt och reportage för förlag och magasin, vilket jag älskar. Särskilt för en tidning som Situation Sthlm, sprängd med socialrealism och kultur. Annars föreläser jag, reser, och driver igenom egna konstprojekt.

– Jag har följt Lena Andersson i flera år – läst hennes kolumner i DN och följt Esther i hennes senaste böcker. Att få fotografera henne i hennes hem kändes nästan exotiskt. Lena Andersson var oförställd framför kameran, ärlig och generös med att jag och journalisten Maria Hagström gick omkring i alla rum och frågade tusen frågor om allt ifrån tvättställningen till hennes fars snickerier. Som gammal handbollsspelare hittade vi en gemensam beröringspunkt i våra färders envisa uppmuntran att idrott är viktigt.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.