Hoppa till innehåll
Med egna ord

Myntets baksida

Som uteliggare och säljare av Situation Sthlm träffar man på folk som man tror vill hjälpa en till det bättre.
Magdalena

En dag när jag stod utanför ett apotek – var spelar ingen roll eftersom jag vistas där – kom det en tjej och köpte en tidning av mig och samtidigt undrade var jag bodde. Jag svarade: jag bor i tält. Varpå tjejen tryckte en dörrnyckel i handen på mig och sa hon hade ett rum för 1500 i månaden. Hon verkade trevlig så jag accepterade.

”Hon vräkte i sig piller som godis och alkohol som saft”

Hon gav mig pengar, cigaretter och var övertrevlig. Andra dagen så kom hon hem med piller vilket jag inte nyttjar, samt alkohol i mängder. Hon vräkte i sig piller som godis och alkohol som saft, vilket gjorde henne helt galen i huvudet. Så allt gick till ytterligheter. En kväll satt min pojkvän och talade med en god vän i mobilen. Jag sitter i soffan och ser bara hur hon tar en lång kökskniv och trycker runt halsen på min pojkvän varpå han fick klicka bort vår vän i luren, sedan var cirkusen i gång. Det hela slutade med att det blev kaos som slutade med att vi fick fly hals över huvud.

Chocken satt i i flera dagar och jag bara tänkte på hur det kunde slutat. Och detta var en av mina kunder som köpte en tidning av mig! Vad som mer hände kan jag av personliga skäl inte nämna, men jag har insett att myntet kan ha många sidor.

Under vinjetten ”Med egna ord” skriver våra försäljare själva i tidningen. Texten ovan är skriven av Magdalena.

Stöd Situation Sthlm

Ditt stöd bidrar till Situation Sthlms arbete med att nå hemlösa människor i ett första steg från gatan för att lotsa dem vidare på sin väg tillbaka till samhället.